By: ct ayusafura muzamil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Friday, 7-Jul-2006 03:10 Email | Share | | Bookmark
Taman Negara Bako ~ edisi 2

mengalu-alukan kedatangan pelawat...
oit...tu msuk, mana tiket? main redah je ekk...!!
posing atas baya bakau..
View all 33 photos...
Assalamualaikum...

sperti yg dijanjikan, edisi ke2 dari tman negara bako...yg pertama hari tu, penggambaran sekitar 1st day dia Bako...Taman ni, mnghadap laut... tpi, mlaangnya laut tu tak di benarkan mandi manda atas sbb keselamatan. bukan ape.. bnyak obor2 pda musim tersebut, dan pntai nye pun tak lah secantik dan sebersih mana.. agak berlumpur.. sbb tu lah bnyak gmbar main kat batu je hehhe n gmbar dari atas tu, kami ikut trek yg pling pendek dan pling mncabar yg ade kt bako tu.. sampai la ke puncak bukit...

Hari ke dua ni, kami bertolak awal pagi melalui trek yang paling cantik...dan tak brape jauh. kalo diikutkan plan asal, nak mandi air terjun ngan trek yg paling jauh, tpi, atas nasihat ketua Taman, dia kata baik tak payah la. dah la jalan jauh, dekat dua jam, tpi hasilnya kurang memuaskan psal air terjun tak seindah yg digambarkan.. air yg merah dan kecikk je.. sooo kami dcadangkan pergi mandi manda air laut je, di sebelah lain pulau ini... ok la h kan... dan kwasan ni pun, di katakan kwasan yg paling cantikk di Taman ni...dgn berbekalkan makanan yg di tempah di kantin... huhuh mana dpat masak sndiri.. order nsi goreng je la sorang sebungkus....ngan air secukupnya kami pun memulakan prjalanan....mula2 trek tersebut melalui satu kwasan paya bakau.. cantikk sgt bila waktu pagi ... then, msuk hutan.. kena mndaki ckit, sblum berjumpa dgn trek yg berkayu... sonang yo jalan ehh.. tak yah nak daki2... bile dah sampai tu...Subhanallah.... Memang terbukti cantik.. tak sangka langsung trek tu akan hbis kt puncak bukit jugak dgn pemandangan yg termat lah indah...rasa mcam Eagle lak....alaaa Si Winston tu... kwasan ni boleh la di pangil teluk...ntah apa nama dia, dah lupa.. hehe

hmm puas main air...sampai kecut2 dah kulit...terbakar hngus jgan cakap la... matahari terpacak elokk je atas kpala, tpi nak buat camne kan.. mandi dekat pantai yg dah mcam kitorang yng punye bukan selalu dpat...Group kami je yg ade kat situ.. bermaharajalela lah... owhh terlupa plak..si monyet pun ade jugak, jadi tukang sapu makanan kitorang.. mencicit2 lari kluar dari air nak sergah monyet tu...ntah sape yg sergah sape....hahaa lawak btol... then, kalo dah ke pantai tu, tak sah la kan kalo tak ade sesi tbercucuk tanam. Fiza yang jadi mangsa kali ni...tanam punya tanam terhasillah makhluk Duyung Bunting... dah abih tnam , kami msuk la dalm air balik.. terkapai2 kapai la si duyung di tepian pantai.. hehehe.. puas main... sampai kol 3 ptg... hahha berangkat lah balik dgn menaiki bot... hehhehe ade ke patut, dtg bersusah payah jalan kaki, balik elok2 je naik bot... ok la kan..

k lah.. smpai sini je.. ade 2 lagi edisi... stayy tune... ^__^
wassalam





Sunday, 2-Jul-2006 13:04 Email | Share | | Bookmark
Taman Negara Bako ~ edisi 1

 
 
kena naik bot..
View all 11 photos...
assalamualaikum....

bertemu kembali... dah dekat sebulan rupanya tak brupload FP ni... hehhe maleh.. gambar berlambak.. mungkin sebab kamera dah msuk ward kot.. tu psal la takde semangat nak mngupload nih... Biyane...
a lot of thingsss happen in my life recently... Personal thing la kan... tak leh kasi tau org... kuikuikui
tpi, yg terbaru, dah received new batch....yeahhh dapt rumate baru... org Klate gok.... hehe yg lenlain tu dari bumi Borneo ni... okla kan.. bercmpur aduk ckit. hummm mingguu ni cuti sebelum masuk 3rd yr minggu depan... apeee daaaa cuti naik tahun pun seminggu jah... takde makna nye... my mom kirim baju raya terbang lagi.. kain ela kaler hijau pucuk pisang... baju plain ngan corak abstrak, kain corak batik... lawa kalo baju kebaya.. heheh ape lagi.. berkebaya la lagi thun ni... wlaupun, insyaAllah tak balik raya lagi tahun ni....huhu =<

baikla sampai sini aje.. edisi Taman Negara Bako ni, insyaAllah, ade 4 kesemuanya...stay tune k... ^__^
wassalam...








Wednesday, 7-Jun-2006 09:21 Email | Share | | Bookmark
Bercuti sakan ^__^

dalm bot nak ke Niah's trek
on Niah's trek
muke dpan
View all 37 photos...
assalamualaikum....

terima kasih banyak2 ...ramai juga org yg rindu kt ayu .. hehhee.. Cuti Gawai hari tu, kami dpat 4 hari day off.. sya sbg official journey planner pun, plan la tuk buat trip ke niah n miri... masa tu, tak tau lagi ade jom heboh... day b4, baru dpat tau, soo tambah seronok la kami orang ke miri nnti.... tpi, few paln terpaksa di batalkan... sprti trip jalan2 sekitar bndar Miri.. psal dah seharian kt Jom Heboh, mana nak jalan ket tmpat lain lagi dah... but at least, kami selamat smpai dan tidak la kami kene tidur kt tepi jaln malam tu... bukan ape, hotel dah di tmpah awal2... tpi, bile nak confirm balik, masa hari nak brtolak tu, dia kata dah full ade satu bilik aje,.. kami ni, dah la 11 org. last2 tlipon semua hotel yg ade kt miri, luckly dpat jgak.. huh mentang2 la ade jom heboh. wlaubgimana pun, bnyak hikmah yg kami peroleh dripada kejadian yg barlaku.

sblm smpai ke Miri, kami singgah di Gua Niah.. nak msuk ke Gua Niah ni, kene jalan mrentas hutan spanjang 3 KM dulu, baru smpai ke pintu masuk Gua. pastu, dalm tu plak, ade bnyak lagi pecahan2 Gua yg lain, yg mmerlukan kami rentas lagi bahagian lain hutan tuk smpai ke Gua Lukisan ( Painting Cave) disbb kan masa yg tak mngizinkan, kami tak berjalan ke sana, tpi, org kata kalo nak tgok lukisan zaman Paleolitik, kat sana la tmpat nye... takpe la.. dah jejak kaki kt Gua Niah pun dah kira beruntung jugak.... org tmpatan pun, ade jugak yg tak penah smapi kt sinun... masa ni, kamera saya msih siaht walafiat lagi.. mungkin terlalu bnyak amik gmbar kot kat dlam Gua, masa gi Jom Heboh keesokan hari nye, kamera say dah totally blind... shutter dia tak terbuka langsung.. nasib sempat amik sbnyak mungkin gmbar Ally Iskandar.. yg lain2 sya tak kesah... asalkan misi ke Jom Heboh sya tercapai,hehehhe

.. kali ni, tak de crite dari ward....ade yg request nak gmbar dlam OT.. huhu payah tu, nak amik gmbar dlam ward pun payah... apatah lagi OT.. kene sterilkan kamera sblum masuk.... huhuhu kamera ayu pun dah buta,.. nak kene anta masuk OT tak lama lagi ni.. last amik ngan kamera tu, gmbar ngan Joyah ( Norliah Ghani ) pastu,. totally out of service.. huhuh nangih mak... gmbar kt majlis kawen Fendy ngan Nana pun tak dpat amik walau sekeping... nasib Fendy kasi pakai kamera dia ... huahahaha... takde la ayu terkapai2 sgt masa kat wedding tu.... Thankiu Very Much Fendy,.... hehhe.. Ax pun bes jugak.... sudi layan ayu spnjang kt umah kak nana... ^__^ n paling seronok dpat tgok camne Ax (photoG) buat keje... k lah.. sampai sini dulu.. reallyy enjoy holiday trip kali ni.. tak terasa penat langsung pun, wlaupun... dlam masa satu hari leh barada kt 2 tmpat yg agak jauh... hehhe
wassalam..







member kata sbijik mcam gambar dlam buku sejarah tingkatan 5.. jgan jeles.. kami dah smpai kesini.. ^__^








Wednesday, 17-May-2006 07:44 Email | Share | | Bookmark
rindu saya tak??

serian
 
 
View all 17 photos...
assalamualaikum....
kepada semua kengkawan yg menurunkan komen dlam entry lepas, berbanyak terima kasih,..... gelak mengalir air mata ayu baca korang nye komen... hahahhaha... ok lah.. megh ayu story ckit, camne ayu sekarang...ayu dah hampir 2 minggu attached kat hspital bintulu ni... ayu tinggal kat hostel UPM, Bintulu... tak berapa jauh dari hospital... ade tranport di provide tuk kami tuk pegi keje... ayu keje kat cni, ikut shif... sekatak ni, hnya merasa shif pagi ngan ptang aje la.. minggu depan, dah start shif malam.. camne la rasa nye ek, keje mlam ni... huhuhuh...2 hari yang lepas ni, ayu bertugas di operation theater, seronokk.. bnyak procodure ayu dpat tgok... ^__^

1st day, dpat tgok Dr pasang paku dlam kaki patient, takut ayu tgok alat2 yg digunakan.... Daasyyatttt........ sumenye besi2... hehehhe tpi, susah nak tgok procedure tu, sbb mereka kerap x-ray tuk pastikan kedudukan paku tu betul.. soo ayu tgok la procedure kt bilik sbelah, pembersihan rahim selepas keguguran (ERPOC) uiiiiii tu lagi menakutkan.. wlaupun alat yg digunakan, sempoi aje.,,,tpi, tgok Dr buka vagina tu besar2, n jolok dari bawah dan korek cam memberus kat dlaam rahim .... cara memberus yg sgt ganas...huiiii tgok pun sakit....>o<

2nd day, ayu berpeluang tuk tgok procedure amputation.. BKA (below knee amputation), patient ni, diabetes, kaki dia dah busuk gilerrr...kasi potong la... memula ayu ingatkan dr akan pakai gergaji,tpi, bile tgok nurse keluarkan instrument, takde pun gergaji... bile dDr dah cut out lemak ngan daging n dah clamp kan artery n vein, rupa2nya, Dr hnya pkai sejenis dawai halus yg panjangnye dlam 2 jengkal, n potong tulang pakai dawai tu... hu... gune tenaga yg kuat jugaklah....heheheh kagum ayu tgok... sempoi je nak potong kaki ni... lagipun, bile Dr potong daging, nmpak daging tu mcam sedaaapp gile.. lembut sbnarnye daging manusia ni... patutlah ade org ketagih mkan daging manusia ek....^__^

oklah.. panjang dah ayu cerita, ni, baru 2 hari, tu [un kat OT je.. belum lagi kat ward... heheheh . sampai cni dulu ye... lainkali kalo ade peluang sambung lagi...^__^
ni sume gambar2 on d way ayu ke bintulu n 1st day di hosp...juga di bandar bintulu.... ^_^







Monday, 15-May-2006 08:27 Email | Share | | Bookmark
light trail

cukup syarat...





[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net