By: ct ayusafura muzamil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 8-Feb-2006 15:59 Email | Share | | Bookmark
blank

deretan bot nelayan
satu aje, tak berderet pun
berderet lagi
View all 11 photos...
assalamualaikum...

hari ni blank sbnarnye, nak update, tpi tak tau ape yg nak di update.....ade assenment yg tak berbuat lagi, due isnin ni... haiiiiiiii...... mengeluh la plak....

haaaaaa lupe lak, tadi baru aje jmpe ngan kwan lama masa skolah dulu, dah 3 thun tak jmpe......jumpe bukan kat memane pun, kat frenster gak, pastu dpat ym dia, kami pun berchating la.....nama dia Nurafifah, dulu pnggil Pipah, tpi skang ni, dah tukar lak, jadi Effa... geli eiihh heheee... tak biasala....dah lama tak borak, mcam2 story kuar, yg besnye, dia baru aje lepas bertunang, 29/1 ari tu..... wah wah wah.... ngan guy yg 3 thun lebih tua dari dia, jumpe masa stadi kat kolej, tpi skang my fren tu dah abih blajar dah....keje kat KL, IT company....nama tunang dia Ibnu.... hehehehe besla ko pah.... dah berpunya... tpi aku bes lagi la.... single......... hehehee .. betul tak sangka la Pipah dah bertunang.... umur pun blom cukup nak mengundi lagi.....eeheee.. kalo masa skolah dulu kan, slalu bating, sape kawin dulu, umur brape nak kawin.... ngan org camne..... tpi nmpak gayanye, Pipah dah mndahului kami la ekk.....especially saya... huhuhu... bile lah nak sampai turn saya lak... asyik tgok gmbar kawin aje..... Jari Pipah dah berisi.... jari saya, 20-20 kosong.....huhuhuhu...

gambar2 kat sini, adalah sambungan entry adikku lagi... lokasi pengambaran, Kg, Telaga Lanas, Pengkalan kubor, Kltan.... sebolah umah den yo.......... hehehe

wassalam......... ^_^





Sunday, 5-Feb-2006 16:29 Email | Share | | Bookmark
edisi CNY terlambat.....

rumah my mentor, mdam Peggy.. just married
umah mdam Miranda, lecturer masa 1st yr
umah mdam Lily, our clinical teacher
View all 5 photos...
assalamualaikum....

ape kabar semua.... anda semua sehat?? saya, alhamdulillah sehat seadanya.... skarang ni dah melewati pukul 1230 pagi, saya berada dlam kegelapan tatkala ini kerana lampu bilik telah dipadam kan, atas sebab, rumate saya yg baru balik pagi tdi dah tido... so hormat lah kan... dah seminggu lampu bilik ni terpasang hingga ke larut pagi... hehehhe.... aiman tak kisah.......
hmmm tadi baru aje lepas tgok AJL.... korang ade tgok tak ni.... huhuhu ...... tak kesah la korang tgok ke idak... ari ni nak crita psal AJL.... kali ni punye AJL, memang puashati.... puashati, mksud saya dari segi persembahan oleh kesemua arti yg bertanding dan jgak opening dan closing... serta tak lupe jgak, pengacara jemputan yg bes sesangat...hehheh cam melaporkan lah plak... neway, yg paling bes, mustila Ally.... huhahahha.... kiutnye dia mlam tu...dah la berdiri pun sama rendah aje ngan pengacara wanita yg lain.... siap nyanyi lagi, buat lutut bergoyang tu yg tak tahan tu,.......sukatila Ally, nasibla dia comel... hikhikhik
Semua lagu sedap2 la... sape sangka kak Ning kita pakai baju kurung ngan kain batik malm tu.... member sya kata, tu bukan calang2 kain batik tu, hrge ratus2 tu... ala korang ni asal Ning pakai aje nak kata mhal... sya tgok ade lebih kurang kain batik yg saya pakai masa tu... 10 ringgit aje.. dan vokal Hazami mlam td memang mantap abih,kalah kak Ning ngan Jac....1st time kan lelaki menang vokal... hehehhe... pnajng lebar lak... berejam nak abih ni nnti.... ok ok 2 cut it out, satu aje lagi, psal AJL buka undian penonton tuk persembahan terbaik.... wlaupun, hnya 50%, tpi kalo dah namanye undi tu.. konfirm la Mawi yg menang..... apola.... kak Ani punyela bes lagi kiut dngan tarian yg spesel tu, bleh kalah ngan Mawi.... Fan nye psal la ni.... fanatik btul... ha, hilang rindu tgok KRU nyanyi lagu fanatik....
k lah... nnti org busan... ape2 pun, Song of d year goes toooooooooo Gemilang.... puas hati gak la, wlaupun tak sangka gak sbnarnye.....k k yg ni bebetul dah abih.....

wassalam





Friday, 3-Feb-2006 13:25 Email | Share | | Bookmark
gunung gading 3

assalamualaikum......

alhamdulillah bertemu lagi.....tgh takde idea sebnarnye nak tulis ape kat cni.....tpi ade org tu, dia suke baca kan....so tulis jgak lah...merepek pun merepek la....sape yg maleh nak baca tu....scroll down kan aje... hehehe....

k.....meh sya cerita, ape yg sya buat hari ni.... bangun pagi tdi dah kol 930..... jengok kat luar, kabus tebal ya amat... hujan dari malm tdi la tu....kabus sehingga gunung santubung yg sepatutnye buleh nmpak, jadi temggelam terus,...bayang2 pun takde.....ooooo ckap psal santubung, smlam agaknye..ade seorang student UNIMAS, meninggal dunia akibat lemas tatkala menyelamatkan 3 lagi rakannye yg lain...kejadian berlaku di Damai Beach...sya biasa gi kat cni....tampat dia cantik...berlatar-belakangkan Gunung Santubung....penah jgak berkayak ke tgah laut masa orientation bebudak 1st yr ari tu....eh...dah melalut dah.....

ok ok sambung citer balik......hmm rasa2nye anda sume tentu tahu psal citer ni kalo tgok tv / baca paper ari ni....tpi sya nak crita yg takde dlam paper....bukan ape pun...salah sorang kawan baik arwah, yg diselamatkan oleh arwah, ade dok lepak kat surau hstel ni jap.....mmber sya crita la, kebetulan dia ke surau waktu tu....kata mmber sya ni....mmber arwah masa tu tgah tunggu mayat kawan dia tu... dkat hspital... buat post motem agaknye,.....hspital ngan cni bukan jauh pun, 5 minit aje jlan kaki..... pastu ade la dia citer ckit2 psal arwah beberapa bulan sblum dia meninggal, memang berperangai pelik... dia student kos akuatik tahun satu kat main kampus, Kota Samarahan.....k lah...cukup lah kat cni aje..tak leh citer lelebih...dia pun dah takde kan...ape yg kita buleh buat...sedekah kan Al-Fatihah tuk arwah...
Al-Fatihah......

wassalam........





Wednesday, 1-Feb-2006 16:00 Email | Share | | Bookmark
Gunung gading 2

 
 
 
View all 12 photos...
assalamualaikum.....

kembali lagi untuk entry seterusnya........hehehhee.....cuti dah tinggal separuh, tpi assignment tak berusik pun lagi.....hmmm apelah nak jadi....anyway, smalm tipon mak, dia kata, bulan 4 ni tak yah balik lah....psal cuti pun seminggu aje....tak berbaloi kata nye...sya pun ok kan aje lah...perasaan tu, mcam nak balik aje...tpi mak dah kata camtu...nak buat camne... ayah pun menyokong....mak kata, balik raya nnti aje la, bulan 10....kalo mcam tu......hmpir stahun lah sya tak blik umah.....huaaaaaaa....nangih la cnggini... tpi kalo dpat spent vacation cam cuti kali ni, ok gak kan...gi Taman Negara Bako lak ke...hehhe....kalo nak gi , kene lah menabung dari skang.....

tambah2 lg, mak kata,baru terima surat dari PTPTN, katanya permohonan tuk lanjutkan pinjaman lagi setahun, GAGAL.... apela....dah tau kos ni 4 thun, gi bagi pnjaman tuk 3 thun tu buat ape....hampeh tol....tau la kami ni kos baru...jgan la nak di anaktirikan....pastu, bile mntak lanjutan, tak bagi plak....reasonnye, tak memenuhi kriteria....dah tu, bukan salah student....pihak dia tu yg bagi kurang setahun.....

ok lah....geram2 pun bukan leh buat ape....later akan fikirkan camne nak solve masalah ni..dah lah final year bnyak pkai duit...research lagi....huh...ok ok cukup.....
wassalam..........



Monday, 30-Jan-2006 09:00 Email | Share | | Bookmark
gunung gading 1

on d way....kanan....
pekan lundu...pekan berdekatan
1st umah yg akan nmpak, bile msuk park ni...
View all 11 photos...
assalamualaikum.....

hheheh ape khabar semua....dah lama tak jmpe.....bz ckit la.....2 hari ni, penuh undangan open house raya cina sampai ke tgah malam...so...balik tu, dah penat, tdo aje la....tambahan lagi nak blajar dulu edit pakai CS2 nih.....memula tu, payah betul, umpama mancari dlam kegelapan.....dah dpt guide pun, masih terpinga2 lagi....but alhamdulillah la, berkat usaha gigih ku ini....hehe.....akhirnye berhasil jgak.....wlaupun, taklah sehebat mana kan,..... .....

hmmmm ni entry kat gunung gading ari tu....masih bnyak lagi gmbar.....entry 1st ni, introduce dulu barisan peserta nye,......hehehhe...kami berenam aje....next entry plak InsyaAllah, introduce waterfall nye plak,....hmmmmm tunggggguuuuuuuuuu.......pastu, keindahan hutannye plak....tpi tak dpat capture gmbar binatang sngat la.....sbnarnye, bile nak dekat aje, binatang tu lari....nak buek cmno....melepas la..... ok la....selamat menonton......

wassalam.....



[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net