By: ct ayusafura muzamil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Monday, 20-Mar-2006 08:56 Email | Share | | Bookmark
penambang

Ajashi in action
dayung pakcik dayung
kuat lagi pokcik
View all 18 photos...
assalamualaikum.......

gambar2 dirakam minggu lepas, masa kami geng "misi" ni, gi kuar town, cari baju nak pkai masa dinner kolej tu... yg tu, dalm bot penambang...yg famous kat waterfront ni la... that was 1st time we all naik bot ni, tak gi memana pun, sampai seberang, patah balik... heehehe... 60 sen pegi balik.....n the rest, dkat india street...

the most likely pic of Ajashi.....^___^.... ni pic original, hnya tmbah frame n resize aje....


Wednesday, 15-Mar-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
T-mah in action

assalamualaikum....

just a few more pics dari gunung gading... nak show off my model...... heeheheh model tak berbayar la of course....besala tulun2 mmber... ^__^ TQ yer tmah....



Sunday, 12-Mar-2006 11:52 Email | Share | | Bookmark
rentung

barisan keta bomba
abg bomba ^__^
 
View all 21 photos...
assalamualaikum....

dah lebih dari seminggu tak upload new entry.... been very busy n tired lately... ward thin'... and case study presentation as well.......lpas ni, dah takde case study lagi... not for a moment la at least.... but akan bz plak ngan projek health screening... hehehe me as a project manager....so far... berjalan ngan lancar...lagi dua minggu eventnye...hujung minggu ni, plak ade kolej dinner... buat kat Merdeka Palace... smalm, gi cari baju nak pakai masa dinner nnti... dah abih sume kedai kuar msuk 2-3 kali... tapi baju nye tak jmpe2 jgak.... lain yg di aim, lain plak yg di beli... last2, duit abih, tpi baju nye takde... ape daaaa... ni, yg nak kene gi lagi skali ni... huhuhu.....
hmmm yg ni gmbar2 minggu lepas, masa latihan kebakaran ( fire drill ) @ 3 am..... sya hampir rentung pada masa itu, tak dgar langsung siren pertama dibunyikan.... sya hnya sedar, bile bunyi siren dri keta bomba... celik aje mata, dari katil sya leh nmpak keta bomba dah masuk dah ke perkarangan hostel... betul2 dpan tingkap bilik sya.... aduhai.. dah la mlam tu, sya tdo pkai kain batik aje.. kelam-kabut la nak menyarung seluar.....rumate sya pun hampeh gak...dia dgr siren pertama tu, tpi dia mlas nak bngun.... aiyyakkkk.. takpe la, sya tak mo rentung... sya turun jgak, sya pun paksa dia turun jgak.... bile turun, sume dah dok relax dah kat bwah.... hahahha ... dlam kelam-kabut tu, lupe nak capai kamera... gi lah naik balik, amik kamera.... kali ni, takpe... abang2 bomba dah ade....hehehehehe.... k lah enjoy d pic, kualiti gambar mmg kureng cam cipan.....nak buat camne... kamera pun cap cipan... huhuhu
wassalam....



Sunday, 5-Mar-2006 07:29 Email | Share | | Bookmark
seperti yg di janjikan...^_^

welcome
to pead surg...
deco
View all 17 photos...
assalamualaikum....

Yee... seperti yg di janji kan, sya kembali dengan hasil tembakan dari dalm wad... hehehe kualiti mmg kureng, coz terpaksa amik curi2... beberapa kali jgak sya ditegur, hehehe...tpi, asalkan tak amik muke patient, ok la kot....hmmm ntahla... patient tak kesah pun gambar mereka dirakam, tpi tkut nnti big bos nmpak... ooppppssss.....

hmmm mlam tdi, tgh syok2 tgok cd, tetiba kak med ( http://m3dusa.fotopages.com ) ajak sya kuar, lepak kat waterfront, sbnarnye nak jmpe ngan bro ouled kenitra ( http://kenitra1975.fotopages.com ) ....tambah onn ( http://aerolz.fotopages.com )sorang lagi, jadi la 4 org....tak lama pun, sbb msa tu, dah nak dkat kol 11 malm... hehhee... sya pulak, kene blik hstel sblum kol 12..... minum2 smbil borak2, balik la... ^_^

smpai cni aje la...petang2 camni, takde idea nak merepek ape.... wassalam...



Thursday, 2-Mar-2006 11:57 Email | Share | | Bookmark
padat...

assalamualaikum....

harap maaf... sya masih blom berjaya merakam pic dari wad.... tunggu lok eee...^_^ .. hari ni hari kamis... esok hari jumaat, menandakan esok adalah hari minor Op tuk pead surgical... jadinye... hari ni, punye la ramai yg admit ke wad, sbb appoinment tuk memasing nye surgery, esok pagi.. biasala, kalo surgery esok, kene admit hari ni,... for pre-op management, dan kene puasa kan.... heheh memang truly ramai sampai wad jadi sesak dan PADAT... kami tak menang tangan uruskan new addmition.... sya jaga kat bhagian kaunter depan, dari observation on admision, documentation, cari katil, orientasion kt parents mereka yg kebanyakan nye 1st time admit to the hspital, cari baju yg susah nak cari, coz takde saiz yg padan.. huhuhu, dan akhir skali, interview.... dah abih satu patient, kene go for another patient yg tgh tunggu lagi... tpi, bukan saya sorang la.. 2-3 org my colleuge pun, buat gak... tpi yg lain, yg bukan kat kaunter, kene pindah katil... pinjam katil kat wad sblah... hahahha dah la masa tu, specialist tgh round.. baik punye timing, dia nak kelam kabut tu.....ade 2 patient yg terpaksa di tempat kan kat wad sbelah (pead otho) ... coz dah takde ruang sgt dah .....nsib la kedua-dua wad ni bersambung....hnya dipisahkan oleh play room.... jdi, takde la susah sgt...

hmm di sebabkan, masa tu, specialist tgh round, dan ade beberapa patient lama, dah boleh discharge, jadi para MO kat ctu... kene clerk yg discharge nye dulu, dah selesai sume tu, baru diorang entertain New Case yg baru admit tdi.... masa tu, dah dkat kol 12, byang kan, patient mule msuk, dlam kol 9++ camtu, then noon baru Dr jmpe diorang... memang terlalu bz... lagipun, semua yg masuk hari ni, semuanye sihat2 belaka... takde yg ill pun, so tak perlu immediate attention.... diorang masuk tuk herniatomy... for various hernia la.... procedure surgery ni, simple aje... hari ni, operate, esok leh kuar dah....sebelum operation, patient tak complain skit pun... soooo, slepas Dr round tghhari tu, ade beberapa patient yg terpaksa di"halau pulang" hahaha bukan halau la, cume diorang disuruh pulng, kiranye tak jadi nak operation la...postpone.. mana mungkin nak operate terlalu ramai dlam satu hari.... yg tak berapa nk high risk tuu balik dulu la...operate lain kali.. ade jgak yg disuruh dtg semula esok, dan terus gi operate aje... puasa kat umah...>_<
dan hari ni, sya jadi cam patch adam... huhuhu dah selesai segala urusan admition, sementara nak tunggu Dr round, ade nurse ni, psang la cd Doraemn kat play room.. pastu, sya pun angkut la patient2 yg baru msuk ni tdi, bw kt play room... diorang kan sehat....setiap hari, sya akan bwa teddy katak yg sentiasa dlam poket... biasanye sya gune tuk umpan patient, if diorang nangis masa amik vital sign....so tdi, ade sorang budak ni, suke giler ngan katak tu.. dah melekat dia ngan saya....tpi, dia pun one of the patient yg disuruh pulang...=<
yg hijau ni la teddy katak tu ~~~>
k lah.. pnjang lebar dah ni... buhsan aje kan bca coretan sya yg mmg syok sendiri ni.. bukan ape... sya ni pelupa org nye.. so, diari cam ni bantu sya tuk simpan pngalaman yg tak sbrape ni... wassalam..
<~~~~~ yg ni adik comel sya...^_^


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net