By: ct ayusafura muzamil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 12-Apr-2006 14:15 Email | Share | | Bookmark
edisi sukan air....

assalamualaikum...

seperti yg dijanjikan... pix2 dari sukan air sabtu lepas.... ade beberapa peringkat edisi sukan air ni, stay tune aje la ekk.. hehehe
2-3 ari ni, asyik runsing aje... berkaitan ngan case study yg saya buat tuk sorang patient ni,..saya dah cari info psal penyakit dia dari internet.... ape yg sya discover memang agak memeranjatkan, terutamanya bagi umur pesakit ni, kalo dia org tua, sya tak la serunsing ni.... dan saya pula dah agak rapat dengan family pesakit ni, ape yang sangat merunsingkan adalah mcammana nak bagitau parent pesakit ni, psal keadaan anak mereka yg tak boleh berfungsi seperti manusia normal lagi.... tambah lagi, ni la satu2 nye anak lelaki diorang.... dah la dia dtang dari jauh... Kulim sana ..... esok, dia mungkin akan di transfer kan ke hspital Kulim....
susah nye profession ni, bile sampai peringkat seperti keadaan sekarang ni la... dah dua hari sya asyik fikir psal pesakit ni.. kalo ikut kan hati, nak aje saya tdo kat hspital.... hari ni, sepatut sya ditugaskan ke wad perempuan, tapi sebab risau sgat, dan gelisah tak tentu pasal, sya asyik turun ke wad lelaki... nasib tak kene tegur ngan lecturer..... kalo kene tangkap, bagi la alasan nak further case study, padahal, asyik turun naik turun naik, keje kat atas tak berbuat... huh....
entah la kan, kenkadang sya rasa hati saya dah cukup keras tuk teruskan dalam profession ni, tpi, makin hari, makin rasa tak sanggup..... YA ALLAH.. tabahkanlah hati hambamu... sebelum ni, sya dah penah menangis, bile sya datang wad paginye, patient yg sya take care hari sebelumnye, dah meninggal..... tetiba aje air mata berjurai... cepat2 saya cari basuh muke... takut nnti patient lain nmpak, tak elok pulak..... sebab nurse sepatut nye org yg paling tabah tuk hadapi situasai mcam ni....
semoga sya dapat melalui hari2 mandatang dngan lebih tabah lagi.....
wassalam



Friday, 7-Apr-2006 15:26 Email | Share | | Bookmark
From China...........^__^

 
A##..........or
B##
View all 10 photos...
assalamualaikum....

dah lama say tak upload ni.... bz ya amat this past week.. assenment, case study, dan tetiba diamanahkan jadi ketua kontinjen sukan air pulak... huhuhu tak sempat nak jenguk fp orang lain pun... sblum ape2.. bessssnyee la dngar lagu hindustan ni... currently listening to THR Hindi Power.... lalalalalalalala.........hehehe
hmmmm...besok, nak gi main air kat tasik kampus baru, yeahhhh!!!!! seronoknye... selaku ketua kontinjen la katakan, hmpir sume acara yg ade, sya masuk... hahaha truly gipang ni... ahli kontinjen sya yg lain, ade tiga org aje.... haahahah dan tmbah satu lagi group abng2 seniour..... takde maknanye.....setakat muke kami berempat ni.... nak lawan ngan kolej2 lain, yg siap ade pasukan sorak tu... mmang kalah la.. blom lawan lagi, dah gerenti kalah sorak nyee.... lawak tol la... esok bas amik pepagi lagi.. yg naik bas tu, kami berempat aje la... elok2 bas leh muat 40 org, yg naik nnti, 4 org aje... takde maknanye...
kat bawah ni, gmbar2 yg dirakam ketika sya bercuti ke CHINA 3 hari lepas... wahhhhh..... leh caya ke...??? hehehhe jgan mara aaaa... tempat ni dinamakan Taman Sahabat.... dibina khas smpena persahabatan China dan Malaysia.. tu yg siap ade laksamana Cheng Ho tu.. sya tak sure la samaada di semenanjung ade tak Taman yg seumpamanye, coz taman ni, dibina oleh org dari negara China sendiri, sbb tu seni bina nye kalo anda dapat prhaitkan, betul2 sebijik mcam crite cina zaman kuno tu.. zaman bangsawan tu... huuuuu..... terpegun btol saya bile masuk taman tu... masa tu, singgah sekejap aje lepas gi taklimat psal sukan air tu... nnti saya berazam nak gi lagi la.... tak abih round lagi .. huhu.. tgok pemandangan taman tu, ngan ade lotus nye, ngan ade ikan koi yg msuh kecik lagi... berangan lak diri jadi puteri China, dok kat pondok kecik ngan dikelilingi kolam yg indah, bermain alat muzik tradisional China.. huuhuhu... aduhla...... kene gi jgak nnti ni...
ok la... esok, akan amik sbnyak mungkin gmbar... tunggu aje la.. tak tau bile upload..... beratur dulu..

Re:~~ kpada, yg advise tuk beli kamera baru tu... ade ke sesape yg nak tolong sponsor ???? hehehhe

hummmm minta tolong vote, either A## or B##.... yg mana lebih elok ekk..??







Saturday, 1-Apr-2006 09:02 Email | Share | | Bookmark
keajaiban betul2 berakhir.... =<

assalamualaikum...

keajaiban buat sya betul2 berakhir... few things happen lately yg mmbuat kan sya down sedikit... upset, depress, serabut, runsing.... 2 orang pemberi semangat apabila sya mengadu pada mereka, menyatakan perkara yg sama, sya berada di bhgian roda yg agak ke bawah, lucklily, lom cecah lantai lagi...
hmmm 2 hari lepas, kamera kesayangan ku, tiba2 mengalami kegagalan tuk berfungsi dngan baik.... anda tgok sendri result nye....
selepas sya buat chekup ckit... sya dapati, shutter yg sepatutnye tertutup bile snap, tak tertutup.... but it only happen bile zoom out,... zoom in ok... dan bile waktu siang, tersangat2 over expose.... pasal shutter tak tertutup kan..... semua cahaya berebut2 nak masuk....
sya dah rujuk ke cawangan COPAL berdekatan, dan katanye, kamera saya kene admit masuk wad kat KL... kurang2 pun, sebulan baru leh kuar... mana acik tahan lagu tu,,..... a lot of thing will happen in short time..... sya tak sanggup melalui hari2 tersebut tanpa kamera di tangan....
but one thing is, sya rasa mcm dah get use to it.. i mean everytime nak shoot, kene kebelakang ckit, supaya dpat zoom in.. mcam cadangan onn malm tdi....

Quote:
kepada yg mncadang kan supaya gambr pakcik penambang di perbaiki keshadowannye itu...... tak dpat sya laksanakan.... dah puas try, bergantung pada thap ilmu sya sekarang, sya tak berjaya nak buang shadow yg hitam giler tu..... ade sesapa leh tolong tak... rujuk 2-3 entry lepas......


malam...... bergaris2...


siang plak... jadi lagi teruk...


Tuesday, 28-Mar-2006 14:00 Email | Share | | Bookmark
keajaiban bersambung

memula datang, sya terus tertarik pda mokcik ni...
lisa plak, culik budak...
panjang tol jala yg dia kait ni..
View all 15 photos...
assalamualaikum...

heheheh ajaib sungguh kan.. k, ni nak sambung crite lagi..... hari tu sampai keajaiban -3 aje kan... keajaiban-4 berlaku apbila, uncle tetiba bawak kami jenjalan kat satu perkampungan nelayan yg tak berapa jauh dari Wild life tu.... dekat ngan laut sbnarnye tempat tu... baru tau.. hehehe..Kg Telaga Air namanye,..... masa tu dah tghhari, uncle ajak makn dulu sblum jalan2.... makn kat warung tepi laut tu aje la.. perrrgghhh terasa kekampungan nye bile dok lepak kat warung tu..... aman damai aje.. sume yg msuk kat warung tu, kenal sesama sendiri... huhuhuu rinduu nak balik kg..... pastu, kejaiban-5 plak berlaku,hehehehe uncle blanja kami lunch hari tu.... seronok nye hari tu,. asyik dibelanja aje kan.....

dah kenyang, kami jenjalan kat kwasan sekitar..... pastu, dah penat jenjalan, kamera pun dah penat, sya dok lepak, borak2 ngan uncle kat gazebo yg ade kat ctu, sambil menonton nature show dari org2 Kg.... hehhhe saje skodeng aktiviti diorang petang2 tu... bebudak main2... nelayan angkut ikan... org pompuan bersedia tuk jual ikan.... seronok nye kalo leh lepak kat tempat camni selalu... dgn angin sepoi-sepoi bahasa.... memang mngulit2 daku supaya lepak lebih lama lagi.....
tak lama lepas tu, kami pun berangkat pulang.... sya ngan lisa continue journey kami hari tu, ngan gi tgok wayang... hahaha... nak gi tgok Bujang Senang sbnarnye....gi kat riverside, tak kuar lagi.. pastu, kami pun jalan lah ke Medan Pelita... dgn harapan ade la crite tu...nasib ade... tu pn kira kejaiban jgak keajaiban-6.... heheh bukan ape... everything seem berjalan ngan begitu lancar... elok2 aje timing waktu kami sampai kt panggung masa tu...nak selitkan ckit.. kami terjumpe ngan Dr yg bertugas kat wad yg sama sya attached, pun tgok Bujang Senang jgak... hehehe sempoi tol dressing Dr tu, tak mcam Dr langsung....

lepas maghrib, kami gi dinner lak...kami mkan kt Pizza Hut mlam tu.. we tried d latest one...Hawaiiann ... heheeh nak dijadikan crita, ade peraduan ckit... putaran percuma.. putar, dan dpat hadiah percuma...sya yg putar.. dapat 2 deli wing... hahhahaha keajaiban-7.... sya ni, slalu nasib kurang baik.... peraduan ape2 pun, musti tak penah nak dapat walau saguhati sekalipun...Alhamdulillah, malam tu, keajaiban berlaku... Kejaiban seterusnya....keajaiban-8.... apabila teksi yg bwa kami balik fakulti malm tu, hnya charge kami rm 7 aje... selalu, kalo mlam2, rm 9.... skali dia bg tujuh dah..... .. ALHAMDULILLAH.. syukur ke hadrat Mu Ya Allah.. Sesungguhnya Kau lah yg Maha Pemberi.....

... tamat lah sudah episode keajaiban dari sya.... enjoy those pix k.... terima kasih kepada anda yg beri sokongan pada saya.... anda semua pun, keajaiban buat saya.... wassalam













Sunday, 26-Mar-2006 08:44 Email | Share | | Bookmark
Keajaiban

 
wif d Director of Nursing
 
View all 27 photos...
assalamuaalaikum.....

maaf yer rakan2 sekalian.... internet connection tak mengizinkanku update fp slama semingu lepas... syukur skrang dah buleh...

Keajaiban.....pernah anda mngalami keajaiban dalam meniti hari2 yang barlalu? bagaimana anda manghadapi kejaiban tersebut? ade yang memangilnya hikmah, ade yang memanggilnya tuah, ade yang mnggelarnya takdir, ade jgak yg memanggilnya kebetulan....walau ape pun, semua tu akan membuatkan anda berasa senang, buat anda tersenyum sendiri dan akan berasa bahagia bila keajaiban itu berlaku....., eceh.. mcam pkar motivasi plak.... hehhee takde la, ni nak story ckit psal keajaiban berturut2 yg saya sendiri alami sepanjang semalam... ape yg berlaku semalam??

kisah bermula apabila plan saya tuk hangout ramai2 di Matang Wlid Life terpaksa diubah last minute, akhirnya, hanya saya dan Lisa aje yang pergi... kami pergi dengan sorang uncle yg memang selalu fetch kami kalo nak kemana2...(berbayar la)... sementara kami tunggu uncle datang amik, sya sempat bersarapan roti canai,nak dijadikan cerita, sya mkan roti canai free pagi tu (Keajaiban-1).... tak pernah langsung sya terfikir untuk dibelanja oleh org tersebut... mungkin ade yg menganggap ini perkara biasa, .....tpi kejadian tu, berjaya buat sya tersenyum sepanjang pagi...^__^

kemudian, kami pun bertolak dan apabila kami sampai disana, jam baru pukul 1030... masa utk melawat binatang ade satu jam lgi... kami bertiga (brsama uncle - uncle amik keputusan tuk stay with us) pun berjalan2 di kwasan sekitar yg dibenarkan... bcoz takut ade semi-wild orang utan attack us..... sedang jalan2 tu, sya terjumpe dngan periuk kera (keajaiban-2)... hehehhe... mungkin ade org, dia bela aje.. tpi bagi kami yg jakun ni, bertuah batul dpat jumpe ngan periuk yg satu ni...dua plak tu, menakjubkan...^__^
bile dah dekat masa melawat, kami berkumpul dulu.. sbb kene ikut guide... soo masa tu, ade group stud politeknik yg baru sampai, n ade sorang mat saleh ni, sya sempat borak2 ngan dia...n u know what....he was Director of Nursing in England... (keajaiban-3) but now he married to local n retired already....he live here from 1999.... but he still doing some charity work in Kuching....i feel very very proud meet him that day.... hahahaha... n he wish me gud luck for my future...... kamsahamida ajashi.... ^__^....

episode keajaiban to be continued.....









[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net