By: ct ayusafura muzamil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 6-Mar-2008 19:41 Email | Share | | Bookmark
color before my eyes..



Monday, 4-Feb-2008 15:54 Email | Share | | Bookmark
MOUNT SANTUBONG

tunggu van lmbt dtg
memulakan pndakian dgn hepinye
dah msuk hutan dah
View all 33 photos...
Quote:
3/2/2008

this xpdc was great..genap setahun saya pnjat gunung ni lagi skali.. prjalanan kali ni amik masa 4 jam. kami smpai kt puncak jam 12 tghhari, then lepak2 smbil tido2, solat skali...mula2 kabus tebal sgt, but by the time kami nak bersiap turun, dlam kol 2 mcm tu, kabus mula mnghilang..mathari muncul..then barula nmpak pmandangan kt bwah tu..n spnjnag prjalanan turun pun kami diiringi dgn pmndangan2 indah dri atas gunung... SUBHANALLAH ^__^

cume smthing not so good happen on our way down. ayu dok kt blakng skali coz one of my fren jalan lmbat.. kami brtiga with my rumate jalan sama ngan dia..yg lain dah lpas ke bwah.. kdang2 syup2 dgr suara mereka memanggil.. gunung sntubung ni, turun lbih susah dari naik..bnyak sgt tngga2 kayu yg tinggi 90degree..bile dh smapi kt kwsan yg landai ckit..kaki my fren jdi bergegar.. dia dah tal bleh nak brdiri stable.. suara org bwah dah tak kedengaran..tpi kami tak risau sgt sbb trek dia hnya satu tu aje..n ayu satu2nye antra mereka yg dah pnah naik n turun gunung ni..soo kami br3 ni jalan la slow2..tpi prjlanan ke bwah yg sptutnye amik masa 3 jam, dah jdi trlalu lmbat..patutnye kami smpai kt bwah jam 5, tpi jam 5 tu kami msih di tgh2 gunung..yg lain dah kol, kata van dah tunggu kt bwah mknanye mereka dah slamat smpai..kami teruskan prjalanan smbil brcakap2 mghiburkan diri tpi smpai jam 6, kami msih jauh lagi sblum smapi kaki bukit..tak lama lagi hari dah nak gelap.. mereka kol lagi skali tnya kami ni kat mana..pmndu van pundah dah resah sbb dia kena tunggu lama..kami katakan yg kami dah nak smpai, pdahal mungkin dgn kelajuan kami skang ni, ade dlm 1 jam lagi tuk kami smpai ke bwah.tpi kmi takde pilihan lain, nak laju tak dpt, coz my fren dah jalan mcm siput.dia tak dpat berdiri jadi dia mengengsot mcm siput. mmg terlalu lambat..sy dah mula risau, sbb tak lama lagi hri dah nak gelap. kami ber3 dah mula tak bersuara, sy tahu masing2 risau..then dpat pnggilan from my fren yg tetiba nak jumpe mlm ni.sy katakan sy msih kt atas gunung...dia pun risau sbb tak lama lagi hri dah nak gelap. sy lagi la risau. nak suruh my fren jalan laju ckit, mcm mana nak suruh siput jalan laju..

then jam 625, one of my fren nye pakwe, org srwak, kol me.tnya sya kat mana..knape tak turun lagi.hari dah mula gelap...saya smbil trsengih nye kata "ye ye kami dah nak smpai ni..dah dekat dah" padahal confirm2 dgn kelajuan skang, ade 1/2 jam lgi baru smpai.waktu tu msti dah trlampau gelap, cni kan cpat malam, dah la dlam hutan lagi.kami sorag pun tak bwa torshlight.sy dgn tramat risau nye bgtahu kt my fren ni suh dia incerase kan speed ckit atas sbb hri dah nak gelap. bile sy ckap je mcm tu, POK PRAK PRAK BOOM !! dia jatuh tertiarap.. ishhh ini xtak bleh jadi ni...sy cpt2 angkat dia,n suh my rumate bwakan beg sndang dia,nsib dia tak x alami ape2 kecederaan cume luka2 kt tngan ckit je.. then saya papah dia.kami berdua laju turun ke bwah.sesekali kt laluan smpit, kami terjelepok brsama.tpi kami teruskan jugak.sy rasa dia pun paham dgn keadaan kami skang ni. dia gagahkan juga diri tuk brjalan laju smbil saya pegang dia kt sebelah, takut dia jatuh lagi.dlam 5 minit lpas tu, kami dah nmpak jalan raya. lisa dgn sue(kawan saya yg pakwenye kol tdi) msuk smula dlm kwasan hutan.mungkin mereka nak pergi cari kami agaknye..

Alhamdulillah kami dah selamat smpai.. tnpa ade perkara2 buruk yg berlaku. msuk je dlm van, sume diam..bermain dgn perasaan sndiri mungkin.mereka yg dah lama tunggu kt bwah ni, smpat gi beli 100 PLUS tuk kami semua..keadaan sunyi dlam van tu tak bertahan lama, sekejap je lpas tu, kami dah mula bising mcm selalu. mereka yg lain sibuk menanya perihal kami.dan kami pun happy semula dan mula merancang activity spnjng seminggu cuti ni..hmm takde la lagi xtivity lasak mcm hari ni. cuma pegi makn, shoping, wat asignment....

jadi, itu la pengalaman sy mndaki gunung ledang tuk kali ni.Saya rasa PUAS sgt, sbb last time bilamana sy selesai dgn xpdc tu, ckit pun sy tak rasa penat.ckit pun tak rasa sengal2 badan.mcm xde prasaan daki gunung. Kali ni mmg seronok, bdan sakit jgan kata la..malm nye,we treat ourselves dgn pizza GOLDEN HAPPINESS! delivery aje la.. tak kuasa nak gi dine in.. ^__^








Sunday, 20-Jan-2008 05:05 Email | Share | | Bookmark
BBQ & manok pansuh

preparation
before cook
concentrate
View all 18 photos...


Thursday, 27-Dec-2007 15:26 Email | Share | | Bookmark
me at this moment

 
 
 
EMPTY




PURE





CONFUSE



Friday, 9-Nov-2007 16:52 Email | Share | | Bookmark
pengaruh muvie ..

 
 
 
View all 22 photos...
entry ni hasil dari pengaruh muvie yg baru saya tonton... ^__^ Just Loving You ~~ Japanese Muvie ... enjoyed watching it... ^__^









[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net